baner
/>

USPJEŠNO ZAVRŠEN PROJEKAT “NABAVKA NOVOG SANITETSKOG VOZILA SA PRATEĆOM OPREMOM ZA ZDRAVSTVENU STANICU ŽABLJAK”

Opština Žabljak je, u saradnji sa Ambasadom Republike Bugarske u Crnoj Gori, uspješno realizovala projekat “Nabavka novog sanitetskog vozila sa pratećom opremom za Zdravstvenu stanicu Žabljak”. Tim povodom, gosti Opštine Žabljak su bili NJ.E. Ambasadorka Republike Bugarske, Meglena Plugčieva, i konzul Republike Bugarske, Vasil Durev.
           Predsjednik Vukićević se zahvalio Ambasadorki na vrijednoj donaciji i istakao dobru saradnju Opštine Žabljak i Ambasade Republike Bugarske prilikom realizacije ovog projekta. 
           Ambasadorka Plugčieva se zahvalila na pozivu da bude gost Opštine Žabljak, i istakla da Bugarska nije samo partner, već i prijatelj Crnoj Gori. Svima je poznato koliko je proces pristupanja EU težak, i zbog toga je bitno da ljudi osjete konkretnu pomoć i podršku, i to u doba pandemije. Posedno je potrebno pomoći gradove na sjeveru Crne Gore. Ambasadorka je podsjetila da je na projektni poziv pristiglo preko 50 projektnih predloga, a u najuži izbor za finansiranje ušao je predlog Opštine Žabljak. 
          Pored rukovodstva Opštine, sastanku su prisustvovale direktorica Doma zdravlja Pljevlja, dr Branka Stanković, i koordinatorka u Zdravstvenoj stanici Žabljak, dr Nataša Pašić, koje su se zahvalile na vrijednoj donaciji, i istakle njen značaj u podizanju nivoa zdravstvene zaštite u Žabljaku.
         Podsjećanja radi, Zdravstvena stanica je kroz ovaj projekat dobila novo, potpuno opremljeno sanitetsko vozilo, kao i vrijednu medicinsku opremu neophodnu za nesmetano funkcionisanje ove zdravstvene ustanove.

Dokument
Nazad