baner
/>

Javni poziv za dodjelu sredstava podsticaja poljoprivrednim proizvođačima za razvoj lanaca vrijednosti kroz komponentu 1 - IFAD

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore je raspisalo Javni poziv za dodjelu sredstava podsticaja poljoprivrednim proizvođačima za razvoj lanaca vrijednosti kroz Komponentu 1, u okviru Projekta razvoja klastera i transformacije ruralnih područja, koji realizuje u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede IFAD. 
Javni poziv je otvoren do 05. avgusta 2021. godine i pruža mogućnost manjim poljoprivrednim proizvođačima koji imaju do 3 uslovna grla (govedarstvo, ovčarstvo, kozarstvo) i do 3 ha zasada sjemenskog krompira da ostvare podršku za nabavku priplodnih i/ili tovnih grla, nove namjenske mehanizacije, priključaka i opreme, materijala. 
Dodatnim bodovima se stimulišu mladi do 40 godina i žene nosioci gazdinstva da podnesu zahtjeve za ostvarivanje podrške, u cilju jačanja njihove ekonomske konkurentnosti. 
Potrebna dokumentacija i detaljnije informacije vezane za Javni poziv se mogu dobiti u opštinskoj poljoprivrednoj službi. 

Dokument
Nazad