Posjeta Potpredsjednika Vlade Crne Gore Rafeta Husovića

01.10.2013.
Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj Rafet Husović, direktor Direkcije za javne radove Žarko Živković, predstavnici Ministarstava finansija i Ministarstva ekonomije, boravili su danas u radnoj posjeti Žabljaku.


Na sastanku sa Predsjednikom opštine Žabljak Isailom Šljivančaninom govorilo se o stanju u opštini, projektima koji su realizovani i projektima čija je realizacija u toku.


Posebna pažnja je posvećena temi izgradnje prečistača otpadnih voda i Sportskog centra..Ova dva projekta, vrijedna cca 4 000 000 €, finansira Vlada Crne Gore i Centar za međunarodnu saradnju i razvoj Republike Slovenije sa po 50%, a nosilac projekta je Direkcija za javne radove Crne Gore.


Potpredsjednik Vlade Husović i Predsjednik opštine Šljivančannin su se složili da je u Žabljaku, tokom 2013.godine, zaista dosta urađeno.
Osim toga, na sastanku je govoreno o nekim budućim projektima, mogućnosti podrške Vlade Crne Gore opštini Žabljak u realizaciji razvojnih i infrastrukturnih projekata, koji bi mogli biti planirani u Budžetu Crne Gore za 2014. godinu. 


Kao prioritetne projekte koje je neophodno realizovati u narednom periodu, Predsjednik opštine Žabljak je naveo slijedeće: rekonstrukcija skijališta Savin Kuk, rekonstrukcija hotela “Planinka”  i “Jezera”, izgradnja restorana na Crnom jezeru, izgradnja fudbalskog stadiona, kao i nastavak istražnih radova na pronalaženju novih količina vode u reonu Bosače. 


Predsjednik Šljivančanin je istakao i značaj pomoći Vlade opštini Žabljak u zimskom održavanju ulica i lokalnih puteva.

COPYRIGHT © 2013 WEB CENTER. ALL RIGHTS RESERVED